De gasrekening kon dit jaar wel eens flink duurder uitpakken voor huishoudens nu de energiebelasting op gas met 32% word verhoogd. Reden te meer om op het gasverbruik te gaan letten en zodoende te kunnen besparen op het gasverbruik.

Op het laatste moment aankondiging prijsverhoging

De aankondiging werd vlak voor de kerst gedaan en viel menig huishouden rauw op zijn dak. Er heerst ook veel onduidelijkheid op de energiemarkt, want zo werd er aangekondigd dat de variabele tarieven gingen dalen per 1 januari 2016, en de energiebelasting op elektriciteit gaat ook omlaag. Reden genoeg om dan te denken dat het zorgt voor een lagere energierekening.

Energierekening kan duurder uitvallen maar hoeft niet

Maar omdat de stijging ruim 30% is betekent dit eigenlijk dat huishoudens op jaarbasis zo’n 60 euro meer gaan betalen, maar dit hoeft niet als er maar goed op het gasverbruik en het elektriciteitsverbruik word gelet. Het gasverbruik kan op vele manieren worden teruggedrongen zodat men aan het einde van het jaar niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Uw douchebeurt zou ten eerste flink verkort kunnen worden mocht u onder degenen vallen die lang doucht. Daar bespaart u ten eerste al op uw gas en het terugdraaien van de thermostaat met één graad is ook goed te doen. Dit levert u een flink voordeel op en u hoeft geen kou te lijden.

Houdt besparingstips in acht en houd geld over

De thermostaat kan ook prima een uur van tevoren uitgezet worden voordat u gaat slapen. Het scheelt ook hier weer aan gas en uw woonkamer blijft in dat uur nog behaaglijk warm. Houd uw ramen en deuren gesloten zo kan er ook geen warmte ontsnappen en hoeft u niet de thermostaat daardoor weer hoger te zetten. Ook het uitdraaien van de radiators in de keuken, slaapkamers en de zolder zorgen voor een flinke besparing. U komt immers niet in deze ruimten en een gemiddelde temperatuur voor de slaapkamer is 15 graden.

Vergelijk energieprijzen 2016

U hoeft zich ook niet neer te leggen bij de huidige energie en gastarieven van uw energieleverancier, het loont namelijk om opnieuw de energieprijzen 2016 te vergelijken om vervolgens over te stappen naar een goedkopere energieleverancier. U houd dan zelfs geld over ten opzichte van uw huidige voorschotnota en u blijft de prijsstijgingen voor. Energiekosten berekenen kan overal op internet welke u kiest hoeft niet veel uit te maken, als het maar een vergelijker is die alle aanbiedingen van alle energieleveranciers vergelijkt.

 

Advertenties