Het energie aanbod zal vanaf 1 juli 2016 weer gaan veranderen en met grote kans dat de energietarieven en gastarieven verlaagd zullen worden. De leveringsprijs dat u nu betaalt voor uw energie en gas kunt u dus weer opnieuw herzien. Veel energiebedrijven kopen groots in waardoor de kostprijs lager is.

Meeste overstappers energie in juli en januari

Stapt u ook over in juli? Of heeft u dat al eens eerder gedaan? U kon toen vast enorm veel geld besparen door over te stappen naar een ander en veel goedkoper energiebedrijf. Door ook in 2016 weer te kunnen profiteren van de lage kostprijs energie en gas zult u dus opnieuw moeten starten met energie vergelijken. De gas belasting is dan wel verhoogd maar de gasprijzen zijn daarentegen weer goedkoper geworden net als de energieprijzen.

Kies voor kort en goedkoop bij een energiecontract

Overstappen energie kan mits uw einddatum bijna in zicht is zodat er geen vervelende kosten achteraf aan u berekend kunnen worden. De focus voor een consument is de goedkope energieprijs maar daarbij moeten ze wel letten op de looptijd van het energiecontract. Houd 12 maanden aan bij overstappen en u kunt daarna gewoon weer een andere energie aanbieding selecteren die een stuk goedkoper is.

Overstappen is eenvoudig en gratis

Veel stappen hoeft u daarom ook niet te doorlopen, u kunt in drie stappen al wisselen van energiebedrijf. Cruciaal is wel uw energieverbruik en uw adresgegevens want op basis hiervan kunt u nauwkeurig berekenen hoeveel u op korte termijn kunt besparen. Een ander punt waar u rekening mee kunt houden is dat de energievergelijking word gemaakt van alle energiebedrijven. Zo weet u gegarandeerd dat u echt voor het goedkoopste energiebedrijf heeft gekozen.

Kies uw eigen energiepakket

Het mooie aan energie vergelijken is dat u zelf uw energiepakket kunt samenstellen, of u nu alleen voor energie kiest omdat u blokverwarming heeft, of kiest voor gas bij een ander energiebedrijf dat maakt voor het vergelijken niks uit. U mag zelfs uw energie en gas onderbrengen bij verschillende energiebedrijven. Jammer is het wel dat u in geval van blokverwarming alleen kunt kiezen voor energie, houd de tarieven voor blokverwarming dan ook in de gaten. Een energiebedrijf of uw gemeente dient zich in dat geval ook aan regels te houden die vast liggen in de warmtewet 2014.

Kies in ieder geval voor de goedkoopste energie van de goedkoopste energieleverancier zodat u maximaal kunt besparen op uw energiekosten in 2016 en 2017. Dan zien we volgend jaar weer verder en kunt u gerust opnieuw beginnen met het vergelijken van de energieprijzen 2017/2018.

Advertenties