Veel Nederlandse consumenten lezen eerst Energie ervaringen voordat ze besluiten over te stappen. Er zijn de afgelopen jaren dan ook ontzettend veel energieleveranciers bijgekomen dus het aanbod is variabel. Voor een consument is de dienstverlening dan ook belangrijk want als ze een aantal slechte reviews lezen dan kiezen ze liever voor een andere energieleverancier.

Mond op mond reclame en online energie ervaringen

De meeste mensen weten dan ook precies wat ze willen en door mond op mond reclame hebben ze ook al een aantal energieleveranciers op het oog. Door op internet naar ervaringen te zoeken van deze energieleveranciers krijgt de klant een beter beeld. Aan de hand van een goed vooronderzoek kan de klant de uiteindelijke beslissing maken naar welke energieleverancier ze willen overstappen.

Voorkom problemen door u goed in te lezen

Het vooraf lezen van energie ervaringen is zo slecht nog niet, want het komt vaker voor dat een consument te maken krijgt met problemen achteraf. Zo kan een actuele ervaring juist voorkomen dat een volgende klant hiermee ook te maken krijgt. Goede ervaringen over energieleveranciers zijn er ook, en deze helpen ook weer met het maken van de juiste keuze. Kies de energieleverancier waar u een goed gevoel over heeft. U kunt het pas ervaren nadat u gekozen heeft.

Stap pas over wanneer uw energiecontract afgelopen is

Door de producten van de vele energieleveranciers met elkaar te vergelijken kunt u ook nog eens besparen ten opzichte van de energieleverancier die u nu momenteel heeft. Waarbij u wel dient te letten op uw einddatum van uw contract, want het voortijdig opbreken van het energiecontract kan u geld gaan kosten. Zorg dat u vrij bent om te wisselen van energieleverancier.

Overstapboete voorkomen en welkomstpremie ontvangen

Lees ook de voorwaarden in uw huidige contract door voordat u wilt overstappen. U voorkomt een overstapboete door over te stappen wanneer dat mogelijk is, en kies voor een energiecontract van 12 maanden. Deze 12 maanden vliegen zo voorbij en u kunt daarna gewoon weer starten met energie vergelijken. Voor een zo hoog mogelijke welkomstpremie is het niet nodig om te kiezen voor een drie jarig contract. De welkomstpremie word ook geboden bij een 1 jarig contract en is in de regel veel voordeliger.

Hoeveel gaat u besparen op uw energierekening?

De minimale welkomstpremie ligt op €200 per jaar, maar dit is afhankelijk van wat u nu betaalt dus die korting kan veel hoger uitvallen zelfs wel tot €700 per jaar. De gemiddelde welkomstpremie is €450 per jaar dus dat is een mooie meevaller. Heeft u zelf ook een energie ervaring te delen? Plaats deze dan op Energieervaringen.nl zodat u andere consumenten kunt helpen met informatie over uw energieleverancier.

Advertenties