Is uw keuze gevallen op een groen energiecontract? Dan bent u goed bezig want een groene energieleverancier levert u uitsluitend groene energie. Kiest u voor grijze energie dan is deze helaas afkomstig van een vervuilende kolencentrale. Er zijn verschillende groene energiesoorten waaruit u dan kunt kiezen. De reden om voor groene energie te kiezen is simpel: Het is beter voor de atmosfeer waarin wij leven. Want grijze energie vervuilt onze atmosfeer waardoor we zelfs ziek kunnen worden.

Grijze energie verziekt ons klimaat

En niet alleen wij worden er ziek van, wat te denken van de dieren? We vervuilen ons klimaat door broeikasgassen de atmosfeer in te sturen. Want dat is wat die grote kolencentrales doen, ze stootten enorm veel CO2 de lucht in. Daarom is de keuze voor een groen energiecontract het beste wat we kunnen doen voor ons zelf maar ook voor de rest om ons heen. We zien allemaal wel dat de weersomstandigheden veranderen, de aarde warmt op , waardoor de ijskap op de Noordpool smelt.

Temperaturen worden steeds hoger door CO2 uitstoot

In de toekomst zal het poolijs dan ook steeds meer smelten. De oceanen worden ook steeds warmer door het smelten van de poolkap. Dat veroorzaakt dan ook de extreme temperaturen op aarde. Door te kiezen voor duurzaam opgewekte energie kunnen wij ons klimaat beschermen. Want duurzame energie dat word opgewekt met zonne-energie of windenergie zal ons klimaat geen schade toebrengen zoals grijze energie dat wel doet. Het gebruik van fossiele brandstoffen zal hoe dan ook gaan afnemen want de voorraad raakt op.

Groene energie raakt nooit op

Er is altijd voldoende voorraad aan zonlicht of de wind en wat te denken van biomassa? We kunnen energie maken uit ons eigen groente en fruitafval, dus gebruik maken van biomassa energie is ook een duurzame vorm van energie. Het meest ideale is om te kiezen voor een energieleverancier dat zijn eigen productie groene energie aanbiedt. U weet dan dat deze energie opgewekt is in Nederland. Er is ook groene energie leverbaar voorzien van een groen certificaat, dit kan nu ook niet anders omdat er nog niet voldoende groene energie wordt opgewekt in Nederland.

Kies bewust en draag bij aan een lokaal project

Een energieleverancier kan ook groene energie afnemen van lokale boeren of een windpark. Deze groene energie komt dan weer bij de consument terecht en de eigenaar van het windpark of de boer met biomassa verdient er ook weer een centje aan. Op die manier blijft groene energie ook weer rondgaan. Het kan ook voorkomen dat een energieleverancier zegt groene energie te leveren maar dan met een certificaat. Deze energie kan afkomstig zijn van een Zweeds windpark of het is grijze energie dat vergroend is  met een certificaat. Let dus goed op wat voor energieproduct u voor u heeft.

100% duurzame energieleveranciers

Energieleveranciers zoals Vandebron en Qurrent leveren groene energie dat lokaal is opgewekt. Daarbij krijgt de klant ook nog eens de keuze om de bron te kiezen. Deze bron kan een zonnepark zijn of een boerderij die biomassa levert. Er zijn voldoende mogelijkheden om echte groene energie te kunnen krijgen. Er zijn nog meer groene energieleveranciers op de energiemarkt: Qurrent, De Unie, Pure energie, Greenchoice, Kringloop energie en Huismerk Energie.

Groene energie net zo goedkoop als grijze energie

De kosten hoeven u ook niet tegen te houden want groene energie is even duur als grijze energie, en ook bij groene energie worden flinke welkomstkortingen geboden. Vroeger was het wel zo dat grijze energie veel goedkoper was. Er werd meer mee gestunt omdat de inkoop prijs voor grijze energie makkelijker goedkoop kon worden aangeboden. Energieleveranciers begrijpen zelf ook dat zij een grote verantwoordelijkheid bezitten om onze duurzaamheid te vergroten.

Nederlandse groene energie is een must

Dé tip voor u waar op u kunt letten is de herkomst van de groene energie. Zorg dat deze energie opgewekt is in Nederland en u zit goed. Het vergelijken van groene energieleveranciers is binnen no time gebeurd. En op de koop toe krijgt u ook nog eens een flinke korting op uw voorschotnota. Vergelijk hier alle groene energie aanbiedingen en bespaar op uw energie.

 

Advertenties